Դե ինչ, առջևում հանգստյան օրեր են, եթե ունեք հետաքրքիր տարբերակներ այն քաղաքից դուրս անցկացնելու համար, շատ լավ է, վայելե՛ք ձեր հանգիստը բնության գրկում՝ չմոռանալով լսել weekends Radio-ն, իսկ եթե որոշել եք մնալ տանը, ապա առաջարկում ենք յուրահատուկ համ հաղորդել ձեր weekend-ին՝ պատրաստելով իտալական խոհանոցի ամենահայտնի և հեշտ աղցաններից մեկը՝ «Կապրեզե»։

Աղցանն անվանումը ստացել է Կապրի կղզուց, որն էլ համարվում է այս աղցանի հայրենիքը:

 

 

Մեզ հարկավոր է՝

 

պանիր մոցարելա-2 գունդ

լոլիկ-2-3 հատ

բազիլիկ /կանաչ ռեհան/-մի քանի ճյուղ

ձիթապտղի յուղ-2 ճաշի գդալ

բալզամիկ քացախ-1 ճաշի գդալ

 

Կլոր-կլոր կտրատում ենք  լոլիկն ու մոցարելան, դասավորում ենք մեծ ափսեի մեջ։ Վերջում վրան ցողում ենք բալզամիկն ու ձիթապտղի յուղը։

 

Ավելի պարզ, բայց ավելի համեղ աղցան ուղղակի դժվար է պատկերացնել։

 

Հաճելի և համեղ հանգստյան օրեր։