Իտալական խոհանոցը բազմատեսակ է, իսկ Իտալիայի յուրաքանչյուր շրջանն ունի իրեն բնորոշ ճաշատեսակները: Իտալական խոհանոցը տարբեր ժամանակներում իր վրա կրել է հռոմեացիների, հույների, արաբների, ֆրանսիացիների և այլ ազգությունների մշակութային ազդեցությունը, ինչն էլ հիմք է դարձել ժամանակակից իտալական խոհանոցի ձևավորման համար:

Իտալական խոհանոցն աշխարհի ամենատարածված և հայտնի խոհանոցներից մեկն է:

 

Այսպիսով, այսօր պատրաստում ենք Ֆրիտատա

 

Սա ձվաձեղի իտալական տարբերակն է: Այն պատրաստվում է բազմազան մթերքներով. պանիր, բանջարեղեն, խոզապուխտ, միս…

 

Մի խոսքով ամենատարբեր մթերքներ ու ձու. ահա ֆրիտատան:

 

ֆրիտատայի մեջ շատ հեղուկ պարունակող մթերքներ պետք չէ ավելացնել, այն նախ տապակեք կրակի վրա, ապա եփեք ջեռոցում: Այդպես պանիրը ավելի լավ է հալվում՝ ֆրիտատային համեղ կեղև ապահովելով: