Պատրաստում ենք լիմոնով պաղպաղակ

Հունիսի 10-ը  պաղպաղակի համաշխարհային օրն է համարվում։ Այս կապակցությամբ առաջարկում ենք միասին պատրաստել  լիմոնով պաղպաղակ։   Գնացինք… Լիմոնի հյութը քամում ենք, սերուցքը հարում մինչ թանձրանալը:  Սերուցքը չափից շատ պետք չէ …

Պատրաստում ենք պիցցա Մարգարիտա

Մարգարիտա պիցցայի ստեղծման պատմությունը.  Նեապոլի պիցցերիաներից մեկի հիմնադիրը պիցցա է պատրաստել Մարգարիտա թագուհու համար` Իտալիայի  դրոշի գույներով. կանաչը` ռեհան, կարմիրը` լոլիկ, սպիտակը` մոցարելլա պանիր։ Թագուհին շատ է այն հավանել, իսկ…

Վրացական խոհանոց․Չանախի

     Վրացական խոհանոցի գրեթե բոլոր ուտեստներն ունեն կծու և սուր համ։ Նրանք լայնորեն օգտագործում են բանջարեղենային ուտեստներ և որպես լրացում՝  մսային ուտեստ։ Կա տարբերություն Արևմտյան Վրաստանի  և Արևելյան Վրաստանի…

Չինական խոհանոցի առանձնահատկությունները

Չինական խոհանոցը աշխարհի ամենահետաքրքիր ուտեստներով է լի: Այս խոհանոցն իսկապես յուրահատուկ է:   Չինական խոհանոցում պարզ բաժանում չկա մսային, բանջարեղենային,  փոխարենը տարբեր բաղադրիչներ համադրված են մի ճաշատեսակի մեջ: Շատ բնորոշ…

Իսպանական խոհանոցի առանձնահատկությունները

Իսպանական խոհանոցի ձևավորման վրա մեծ ազդեցություն է ունեցել ծովամթերքների մատչելիությունը։ Երկրի պատմության ընթացքում տեղի ունեցած բազմաթիվ մշակութային ազդեցությունների արդյունքում ձևավորվել է սեփական մի յուրահատուկ խոհանոց։ Այն անվանում են «Միջերկրական դիետա»,…

Սուրճ իտալական ձևով

Հատուկ սուրճի սիրահարների համար․ պատրաստում ենք սուրճ իտալական ձևով։    Մեզ անհրաժեշտ է՝     աղացած սուրճ – 4 թ. գդ., ջուր – 300 գ, լիկյոր «Ամարետտո» – 2 ճ. գդ.,…

Պատրաստում ենք Ֆրիտատա․ իտալական խոհանոց

Իտալական խոհանոցը բազմատեսակ է, իսկ Իտալիայի յուրաքանչյուր շրջանն ունի իրեն բնորոշ ճաշատեսակները: Իտալական խոհանոցը տարբեր ժամանակներում իր վրա կրել է հռոմեացիների, հույների, արաբների, ֆրանսիացիների և այլ ազգությունների մշակութային ազդեցությունը, ինչն…

Չինական ուտեստ խոզի մսով

Այս անգամ պատրաստում ենք չինական ուտեստ խոզի մսով, որը կարող է դառնալ ինչպես ձեր ամենօրյա սիրելի ուտեստներից, այնպես էլ զարդարի ձեր սեղանը  տոների ժամանակ։   Մեզ հարկավոր է՝   խոզի…

error: Նյութը ձեռք բերելու համար դիմեք հեղինակին